At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
At bagon.to you can Buy webshells, phpmailer, Combo list
Plum Pudding óvodai ünnepeink
Eseménynaptár

A tanév során több jeles eseményt ünneplünk intézményünkben. Fontosnak tartjuk a hagyományok ápolását. Integráljuk a tanmenetbe, a foglalkozások egy része ezen ünnepek köré szerveződik.

 

Évnyitó kerti parti

Augusztus utolsó péntekén kerül sor az intézmény születésnapját megünneplő és egyben a tanév kezdetét jelentő kerti ünnepségre.
Délután négy órától érkeznek a bölcsődés- és óvodáskorú kicsik és a már iskolába járó nagyok, új és régi diákok egyaránt. Friss gyümölcs és zöldség, valamint behűtött frissítők várják az érkezőket, a gyerekek vidám játékokkal tehetik próbára ügyességüket. Később meglepetés várja a gyerekeket, minden évben valami újjal kedveskedünk nekik.
A meglepetés után hidegtállal kedveskedünk és a végén felvágjuk az ünnepi tortát.

 

Mikulás

A Mikulás eljöttét magyar szokás szerint, december 6-án ünnepeljük itt az intézményben. Kisebbek és nagyobbak egyaránt izgatottan várják Őt. Számolják a napokat és szorgalmasan gyakorolják a dalokat, melyekkel, remélik, idecsalogathatják. 
A nagy nap eljön, és minden gyerek örömére megérkezik az intézményünkbe a várva-várt vendég. Mindenkit név szerint szólít magához, s mond pár kedves szót, mielőtt ajándékait – szaloncukrot, mandarint, mogyorót, apró játékokat – átadná nekik. Miután mindenkihez volt pár kedves szava, felveszi immár üres kosarát, és énekszótól kísérve távozik.

 

 

 

Karácsony

Az év legbensőségesebb ünnepét itt a házban is szeretnénk minden évben emlékezetessé tenni. Több héttel az ünnepség előtt már mindenki lázasan készülődik, hogy a nagy napra minden készen álljon. A karácsonyfát a gyerekek által készített díszekkel ékesítjük. Ezt a szép napot a szülőkkel együtt ünnepeljük. A gyerekek előadják a műsorukat , utána a tanárok előadása következik, mellyel a gyerekeknek és a szüleiknek kedveskednek. Közben meggyújtjuk a hatalmas csillagszórókat és a gyertyákat a fán, majd következik az ajándékok átadása. A gyerekek minden évben saját készítésű alkotásokkal kedveskednek szüleiknek. Persze nem maradhat el a meglepetés sem, melyet a gyerekek kapnak pedagógusainktól. Ezután az asztalokra kerülnek a finomságok és együtt ünneplünk tovább.

Farsang

Kétségkívül az év legmókásabb napja! Ezen a napon a tanárok is jelmezbe öltözve fogadják a gyerekeket… azaz a kalózokat, királylányokat, balerinákat, cowboyokat, tündéreket, szuperhősöket – ki tudná mind felsorolni?! A reggeli a szokásos időben, ám korántsem a szokásos hangulatban folyik, hisz ki látott már olyat, hogy Batman együtt eszik egy krokodillal, vagy Bob the Buildernek egy valóságos tündér adja fel az előkéjét! A délelőtti tízórai is eltér a szokásostól, ezen a napon farsangi fánkot eszik kicsi és nagy. A délután folyamán további játékok és arcfestés gondoskodnak arról, hogy a bölcsisek, ovisok és pedagógusok egyaránt jó hangulatban töltsék a nap fennmaradó részét.

 

Húsvét

Ez a tavasz első ünnepe, melynek egyik részét, az időjárástól függően, a szabadban rendezzük meg. Egész délelőtt vidám játékokat játszunk, később kimegyünk az udvarra, ahol lelkes kincskeresés kezdődik. Bokrok alatt, fák ágain, farönkök mögött megbúvó kis ajándékok várják az éles szemű kincskeresőket, s hamarosan mindenki boldogan játszik a talált apróságokkal.

Anyák napja

Erre az ünnepre minden gyerek zenés-énekes műsorral készül, melyet csoportonként adnak elő. Az egészen picik is boldogan szerepelnek és énekelnek, élvezik az előadást, és azt, hogy anyukájuk, nagymamájuk figyeli őket a nézőtérről. Az előadás után az általuk készített ajándékkal és egy szál virággal köszöntik édesanyjukat, nagymamájukat.

Gyereknap

A gyermeknapot minden évben szeretnénk különlegessé tenni. Ezért ún. „meglepetés napot” szervezünk, melynek során különböző ügyességi játékokat kell végigcsinálni, akadálypályákon kell végighaladni és logikai játékokat megoldani, minden jól megoldott feladatért jár egy aranyrög. A nap végén következik az eredményhirdetés, összeszámoljuk, melyik csoport hány aranyrögöt gyűjtött össze. Az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát.


 

Apák napja

Az apák napja hasonlóan zajlik, mint az anyák napja. Erre az ünnepre az édesapák és a nagypapák hivatalosak. A műsor után a gyerekek ugyanúgy saját maguk által készített ajándékkal és egy csokival kedveskednek nekik. 

Ballagás

Ezen a napon elbúcsúztatjuk a iskolákba felvételt nyert gyerekeket.
Kapnak egy kis tarisznyát, amiben egy kis ajándék van, na meg „hamuban sült pogácsa”. Énekelve végigballagnak a birodalmukon, a kerten, és elbúcsúznak a kicsiktől és a tanáraiktól.